Vakond csoport

Vakond csoport

A vakond a tücsök legjobb barátja, sok időt töltenek együtt, nem csoda, hogy a muzsikálás minden csínját-bínját elleste barátjától.

Szeretettel köszöntünk!

Milyen is a mi csoportunk?

Színes, egyedi, eleven és elsősorban emberi. Nem vagyunk egyformák, mindenkihez más és más út vezet és pont ez, ami igazán elevenné teszi a mindennapjainkat. Keressük az utakat, melyek tele vannak apró, egyedi csodákkal, és mindezek felfedezése csak úgy repíti gyermekeinket a fejlődés irányába. Mindent megteszünk azért, hogy az egyéni fejlettségüknek megfelelő bánásmódban részesüljenek, egymást elfogadó, tiszteletben tartó légkörben nevelkedjenek.

Hogyan is telnek a napjaink?

Napirendünk ritmusa, a kialakult szokások olyan légkört teremtenek, melyben a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. Az önfeledt játék és mozgás mellett jelen van napjainkban a mesélés, bábozás, éneklés, verselés és a különböző kézműves tevékenységek. Varázskavicsunk segítségével megtanuljuk kifejezni érzéseinket, átadni szeretetünket. Szeretjük a természetet, és ha esik, ha fúj, kimegyünk a szabad levegőre játszani. Gyakran átlátogatunk az állatkertbe és kisétálunk a közeli erdőbe kincseket keresni.

Repülünk a „zene szárnyán” a zene birodalmába, gitár és furulyaszó nélkül nem telik el hét. Két zenetündérünk (Hangocska és Zengede) segítségével kalandozunk a zene világában. Mindenki kipróbálhatja, milyen karmesternek lenni és zenekarban játszani. Varázsjátékainkban a zene a mozgás és a mese összhangja segíti a gyerekeket önmaguk megtapasztalásában. Mozgatja, gazdagítja a képzeletet, erősíti az empátiás készséget.

Egyszóval a tücsök tud valamit, amit már mi is tudunk, hiszen mi vagyunk a legjobb barátja. „A zene mindenkié”

Csoportban dolgozó felnőttek:

Óvodapedagógus és zeneterapeuta: Ilonkáné Vida Ágnes

Dajka: Kis Györgyné