Pedagógusaink

Dobó Katalin
igazgató

Dobó Katalin a „Maci” Alapítvány egyik alapítója, valamint az intézmény vezetője vagyok. Borsod megyében, Szentistvánon születtem,  de 20 éves korom óta Jászberényben élek, és a MACI OVI falai között dolgozom 1980 óta.

Alapítóként és vezetőként legnagyobb felelősségemnek azt tekintem, hogy támogassam a gyerekek, családjaik és a munkatársaim számára a  legmegfelelőbb pedagógiai kultúra megteremtését az alapvető emberi értékek megőrzése mellett.

Óvodapedagógusi és pedagógiai szakos bölcsész-tanári képzettségem van. A tanulás, a fejlődés, a változás sosem áll meg, s az én életemben is ennek különös jelentősége van, hiszen folyamatosan képzem magam. A pedagógusi hivatás mintegy kiegészítéseként, a holisztikus szemlélet tükrében, az egészség, a test, a lélek és mentális harmónia felé fordultam.

Intézményünkben a gyerekek számára jóga és hangtál foglalkozásokat tartok, míg az  érdeklődő családok részére Szülői klubot. Fő érdeklődési területem minden gyermek (sérült és tipikusan fejlődő) együttnevelése oly módon, hogy az mindannyiunk számára (gyermek, szülő és munkatársak) legyen képes biztosítani a kiegyensúlyozott, boldog életet, belátva azt is, hogy nem minden esetben sikerül.