Kormica csoport

kormica

A kép helyettesítő szövegét a automatikusan a kép címe lett. Biztos, hogy ez megfelelően leírja a kép tartalmát? Ha nem, akkor légy szíves javítsd ki.

Kormica csoport

Csoportunk a Maci óvoda „Zöld csoportja”. Számos programunk ennek jegyében telik. Örökbe fogadtunk egy közelben lévő virágos területet, a „Kikerics mező”-t. Jellegzetessége, hogy szeptember végén őszi kikerics nyílik a védett területen. Fontos feladatnak tartjuk, hogy óvjuk, megőrizzük, gondozzuk, melybe bele tartozik az esetlegesen eldobált szemét összegyűjtése is. Ezen tevékenységen keresztül próbáljuk játékosan a természet védelmére nevelni a gyerekeket.  Környezetvédelmi játékokat szervezünk, újrahasznosított anyagokból barkácsolunk. Papírdobozokból, kartonból várat építettünk, melyet benépesítettünk lovagokkal, katonákkal, hercegnőkkel. A kreativitás fejlesztése fontos cél számunkra, ehhez sok érdekes anyagot felhasználunk. A célunk, hogy minden gyermek örömmel alkosson.

Csoportunk másik jellegzetessége a jászsági hagyományok ápolása, őrzése. Felidézzük a régi meséket, játékokat, népdalokat, viseletet. A gyerekek nagyon élvezik, különösen, amikor a régi használati eszközökkel és viseletekkel foglalkozunk. Játékos lakodalmat tartottunk, melybe minden csoporttag bekapcsolódott. Nagy siker volt.

A mese dramatizálás a másik kedvence a gyerekeknek. Kész bábokkal, vagy saját maguk készítette eszközökkel játsszuk el a mesék történetét. A nagycsoportos korú gyermekekkel megírjuk a saját meséjüket.A gyermekek nagyon élvezik a közös munkát és az általunk felkínált tevékenységekbe szívesen kapcsolódnak be. Mivel kis létszámú a csoport, így jut idő a gyermekekkel egyénileg is foglalkozni.

A csoportban dolgozó felnőttek:

Sisáné Berta Ágnes óvodapedagógus

Kirják Zsoltné pedagógiai munkát segítő munkatárs

Bereczki Zsuzsanna dajka