Vankóné Kálló Krisztina
Gyógypedagógus

Vankóné Kálló Krisztina vagyok, nyelv- és beszédfejlesztő szakvizsgával rendelkező, szomatopedagógia-látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógiai tanár. Autizmus diagnosztika képzést /ADOS-t / végeztem Budapesten, a Delej utcában , autizmus spektrumzavarok terápiájában tapasztalataim vannak, e területen jártasságot szereztem. Dolgoztam utazótanárként. Súlyosan látássérült gyermekek, fiatalok, felnőttek elemi rehabilitációjában részt vettem, mint tájékozódást és közlekedést tanító tanár /TKT/. Pedagógus II. minősített gyógypedagógus vagyok.
Gyógypedagógusként 20 éve dolgozom.
Munkámról: Szeretem, ha minél korábban, a megfelelő diagnózist kapják a kiemelt figyelmet kívánó gyermekek. Kedvelem, ha a gyermek megismerése után, személyre szabott fejlesztést tudok nyújtani, szülői kooperációval. Nagyon jó, ha a szülő időben tisztában van gyermekének korrekten leírt diagnózisával, s nem hárít.Hiszem, hogy közös munkánk eredményessége ettől függ: hisz visszataláltam a „Maci” Oviba.
Kedvelt terápiáim: az állat asszisztált -terápiák, a „bázis”-terápiák, a támogatott kommunikációs technikai eszközök, a vizes-terápiák…