Filó-Béres Andrea
Gyógypedagógus

Filó-Béres Andrea vagyok, férjemmel és két gyermekemmel élek Jászberényben. Életemben fontos szerepet tölt be a család, s mellette a mozgás, a kertészkedés és az akrillal való festés, a kreatívoskodás. Munkám mellett babaúszással, erdei kirándulással és sportolással töltöm szabadidőmet.
2004-ben végeztem óvodapedagógus- természetismeret – tanító szakon Kecskeméten. Ezután három évig a jászapáti Eltérő Tantervű Tagozaton tanítottam és dolgoztam, mint óraadó pedagógus. A munkám mellett levelezőn elvégeztem a tanulásban akadályozott pedagógus szakot, és 2007. szeptember 3-án el kezdtem dolgozni, mint óvodapedagógus és gyógypedagógus a Maci Alapítványi Óvodában.
Jelenleg a Bóbita csoport életét segítem és vezetem kollégáimmal együtt, illetve az óvodai csoportokban lévő sérült és tipikusan fejlődő gyermekek mindennapjait segítem, fejlesztem, gyógypedagógiai egyéni fejlesztésüket végzem.
2019. tavaszán egy újabb nyertes pályázat segítségével sikerült az „Autizmussal élő gyermekek és tanulók inkluzív nevelésének-oktatásának alapjai”-t elsajátítani, melyet az intézményben gyakorlok, tanulok.
Az intézmény csoportjaiban a szeret teljes, családias légkörre, és az egyéni képességek kibontakoztatására törekszem, melyet a szülők együttműködésével érek el a leghamarabb.